АБВ стартира промяната в редиците си


АБВ стартира промяната в редиците си

 

Днес тече конгресът на партия АБВ. Той се провежда в зала 1 на НДК и основната цел е да бъде избран нов лидер и ръководство.

Всички добре си спомняте, че в края на изтеклата календарна година, лидерът Георги Първанов, както и заместниците му, Румен Петков и Ивайло Калфин, се оттеглиха от постовете си.

В своето слово пред присъстващите на конгреса Георги Първанов за пореден път подчерта, че промяната в партията започва от лидерите. Това трябва да е пример да бъде започната такава промяна и в цялата държава. Той недвусмислено заяви, че докато останалите партии призовават към промяна, но чакат другите да се променят, АБВ показва своята воля за промени в държавата като започва от своите редици. Партията е убедена, че има спешна нужда от промяна на политическия можел в държавата.

Първанов не пропусна да отбележи за това, че именно АБВ първа е заговорила за промяна в избирателната система- с мажоритарен елемент, намаляване на субсидиите за партиите. Лидерът на партията засвидетелства вярата си, че новото ръководство ще се справи със започната промяна.

Георги Първанов каза, че той, както и колегите му, които освобождават постовете си, ще продължат активната си политическа и партийна дейност, но новите в ръководството ще са хората, които ще осъществят желаната промяна.

Като заключение лидерът в оставка отново наблегна на основната цел на конгреса, а именно да се даде път на младите в партията и да се гласува доверие на техните способности. Той сподели, че  се е почувствал обиден от пуснатия слух, че напуска партията. Според него няма как това да се получи, при положение, че е отдал душата си за създаването й.

Той заяви готовността си да помага на младото ръководство и засвидетелства огромната си подкрепа. За тях.

За лидерския пост има номинации от цялата страна, но според неформални източници новият лидер ще е Константин Проданов, настоящ финансов експерт на АБВ.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!