Берое претърпя първа загуба за 2017 година!


Берое претърпя първа загуба за 2017 година!

 

В оспорван двубой от НБЛ, Рилски Спортист нанесе първата загуба за 2017 година на Берое. Пред своя публика в Самоков Рилски Спортист се наложи с резултат 101:85 над „зелено - белите“. Загубата изравни заралии на втората позиция във временното класиране в НБЛ. Победата дойде и като реванш за домакините, за тежкото поражение, което претъпяха в Стара Загора.

Домакините започнаха по – силно срещата от заралии и  поведоха в резултата от самото начало, но „зелено - белите“ отговориха на предизвикателството и така домакините се оттеглиха на почивката само с две точки аванс, като водеха с 25:23.

Втората част също бе много оспорвана, като този път гостите от Стара Загора поведоха с 11 точки, но до края на частта домакините успяха да стопят част от аванса им. И така резултатът в края на втората част бе 49:44 в полза на гостите.

В началото на третата част обаче домакините доминираха, те не само, че бързо успяха да стопят крехкия аванс на заралии, но и да поведат в резултата. В тази част единствено невероятните прояви на Тихомир Желев приближаваха старозагорци до домакините. Въпреки това обаче, домакините поведоха с 11 точи и така резултатът стана 76 – 65 в полза на Рилски Спортист.

В четвъртата част Берое остана без един от най – добрите си играчи – Омари Гудул, който напусна терена заради извършени пет лични нарушения. Това даде шанс на домакините да излязат още напред в резултата и така в последните минути на четвъртата част двубоя се доиграваше спокойно.

Загубата, която претъпяха момчетата на Любомир Минчев в „Арена Самоков“ е първа за 2017 година и четвърта от началото на сезона в НБЛ.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!