Берое с първа домакинска загуба!


Берое с първа домакинска загуба!

 

Шампионът на България Лукойл Академик нанеса първа домакинска загуба на Берое от началото на сезона. Пред повече от 600 зрители в Стара Загора, Лукойл Академик победи заралии с резултат 87:80.

Двубоят в зала ДЗУ бе оспорван, като от самото начало и двата тима показаха, че неслучайно заемат челни позиции в класирането. През първата част нямаше изявен лидер в резултата, но след нарушение в края на първата част, Лукойл Академик успя да се оттегли с крехък аванс от две точки – 17:19.

Втората част бе изиграна много нервно от старозагорци и това даде шанс на гостуващия тим да увеличи своя аванс с осем точки и така частта завърши при резултат 34:42 в полза на Лукойл.

Шампионите започнаха третата част много силно, като в един момент авансът им бе двуцифрен, но за пореден  път Тихомир Желев даде надежда на своите съиграчи, със своите страхотни изяви. И така в края на частта аванса на шампионите от Лукойл бе само 6 точки – 57;63

В четвъртата част, Берое излязоха вдъхновени и водени от звездата си Тихомир Желев, до средата на частта, дори поведоха в резултата. Шампионите от Лукойл не се поддадоха на домакинския натиск и на свой ред изравниха резултата. И така двубоят трябваше да бъде решен в последната минута от частта, в която лукойл доминираха и си успяха да си осигурят победата.

Освен, че е първа домакинска загуба, за момчетата на Любомир Минчев това е четвърта загуба от началото на сезона и втора поредна, след като преди около седмица „зелено – белите“ не успяха да победят и Рилски Спортист в Самоков.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!