Борисов от трибуната: Референдумът не е атака срещу нас, а срещу държавността!


Борисов от трибуната: Референдумът не е атака срещу нас, а срещу държавността!

 

Всички мислеха, че референдумът е атака срещу нас, а всъщност е срещу държавността. Това заяви по време на заседанието на Министерски съвет, премиерът в оставка Бойко Борисов.  

Както Новини Стара Загора писа, след изборите от ГЕРБ и БСП обявиха, че ще подкрепят референдума, но не стигнаха до консенсус по повод партийните субсидии. Днес Борисов изрази своите опасения по повод референдума, докато говори за бежанците и коментира позицията на лидера на БСП- Корнелия Нинова. 

"Аз внимателно слушах госпожа Нинова, която вече започва да говори по темата за бежанци да се постигнело съгласие. Ами ние една година настояваме за съгласие по темата бежанци! Никой от нас не е предизвикал кризата. Предизвикаха я тези, които разсипаха арабския свят. Има два вида справяне – едното е нехуманно и невъзможно, защото дори и през Унгария, ако не ме лъже паметта, 30 хиляди са минали, въпреки оградите. Но, виждате, постепенно, макар и бавно, Европа се съвзема, прилага мерки и накрая ще се справи. Една година ние точно това обяснявахме, молехме, пари издействахме, ежедневно работехме, ежедневно. Изведнъж се сетиха сега: „Ами дай да се помиряваме по тази тема“. Ние ви искахме помирение много пъти, сега ще носите отговорност и ние по същия начин ще ви питаме, и ще чакаме да видим как по-добре ще се справите и с какви по-различни методи от нашите.", коментира той. 

Той обяви кампанията на Радев за изцяло популистка и коментира изказванията на БСП по повод изпращнето на армия на границата. 
"Чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали сме грешали като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артирелията на границата", посочи още премиерът в оставка. 

Премиерът посочи още, че управляващите са искали да има разбиране по въпроса, но "двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума".

"Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в Парламента за много по-меки мерки от нашите. И тогава чух, че ще бъдат викани да им дърпат ушите. Не знам дали се е случило, нямам информация от БСП. Така че двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване „На четири очи“ – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания. Ненчев беше там – чу, и Горанов беше – и той чу. Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме. Госпожа Кунева не би ни позволила друг подход", каза той.

Борисов обясни и за отпуснатите пари от 160 млн., тема, която тези дни бе широко коментирана из студиата и посочи, че това било договореност с Юнкер- незабавно да преведат тези 202 млн. лева.


В заключение той сравни ситуацията с Брекзит и Великобритания,и Италия след оставката на Матео Ренци с политическата криза, в която се намира страната ни.  

И поясни, че макар оставката на правителството му, това съвсем не означавало, че ще спрат да се борят. 

 

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!