ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Ново приложение ви прави все по-богати с всяка крачка


ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Ново приложение ви прави все по-богати с всяка крачка

 

Модерната програма превръща всяка стъпка на потребителят, буквално във виртуални пари!

Ако обичате да ходите и предпочитате да вървите отколкото да пътувате в препълненият автобус или в задушното метро, прочетете тази статия, защото може да ви бъде от полза.

Необичайното приложение се нарича Sweaticon. Негов създател е Олег Фоменко, емигрант от Русия. Според запознати с интернет приложението превръща всяка стъпка във виртуални пари. а на когато потребителят направи 1000 стъпки приложението прави автоматично „разплащане“ – 0.95 SWC (така се нарича вътрешната валута която използва програмата).

За да изчислява направените крачки, програмата директно използва вградените инструменти на телефоните от марката iPhone – геолокатор и скоростомер.

За огромно съжаление на почитателите на Android, към настоящият момент приложението е достъпно единствено за потребителите на iPhone, живущи на територията на САЩ и Великобритания.

След като се натрупат повече виртуални пари, потребителят би могъл в последствие да пазарува в специализиран магазин Sweaticon. Там се предлагат различни услуги и стоки на партньорите на проекта. Със спечелените пари бихте могли примерно да платите картата си за фитнес, можете да си закупите високотехнологични спортни обувки и дрехи, устройства и т.н. Общо взето всичко което се предлага в магазина е свързано със спорта и здравословния начин на живот.

Друга опция, която създателите са заложили в платформата е, че заработените с ходене пари могат да бъдат дарени за благотворителност.

Авторите на проекта, предполагат, че в близко бъдеще хората навсякъде по света ще могат да печелят пари просто с ходене. Разработчиците мечтаят след време да вържат курса на вътрешната валута Sweaticon към британската валута и по този начин да разширят проекта си в географски план.

Създателят на приложението, Олег Фоменко заяви, че иска да провокира интереса не само на хората, но и на работодателите. Всеки един от тях би могъл да предостави награда на най-активно движещите се в офиса. Според Фоменко, това е истински стимул да се води здравословен начин на живот.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!