Каква е причината за смъртта на над 60% от българите?


Каква е причината за смъртта на над 60% от българите?

 

Български професор направи сензационно разкритие. Той оповести от какво умират над 60% от българите.

Според проф. Арман Постаджиан, много малка част от българските граждани, „усещат болното сърце, а на него трябва да му се обръща внимание“, категоричен е медика.

Данните от проучването му показват тревожна статистика, според която причина за смъртта на над 64% от българите, са коварните сърдечно-съдови заболявания: „Много малка част от хората усещат, кога сърцето им прескача, а на това е необходимо и трябва да се обръща сериозно внимание!“, коментира проф. Постаджиан.

Бъдещия председател на Дружеството на кардиолозите в България – проф. Арман Постаджиан, обясни, че при появата на „предсърдно мъждене“, най-често пулсът на човек се учестява, именно в този момент „трябва да се обърне внимание“ и да се потърси незабавна лекарска помощ. У нас между 25% и 30% от смъртните случаи са причинени от емболия вследствие на така опасното за човешкият организъм предсърдно мъждене, а последствието от това, за съжаление най-често е мозъчен инсулт.

Към тези проценти според проф. Постаджиан е необходимо да бъдат причислени и немалкият брой на случаите на инвалидизация след претърпян мозъчен инсулт. Погледнато от тази гледна точка, проблемът придобива още по-мащабни размери.

Медикът съветва, дори при наличието на най-незначителните симптоми да бъде потърсено мнението на специалист. Така ще можем да придобием по-ясна картина и да предприемем превантивни мерки за подобряването на състоянието на сърцето ни и избягването на фаталният край.

„У нас имаме много добра медикаментозна терапия“, пояснява докторът и допълва, че в България има отлична немедикаментозна терапия, както и „великолепна електрофизиология“, която според проф. Пастаджиан, може да разреши проблемите в известна част от случаите и да даде шанс на много страдащи от сърдечни проблеми българи.

Пациентите живеещи на територията на България, трябва да бъдат добре информирани и запознати, изтъкна проф. Пастаджиан. От решаващо значение при наличието на сърдечно-съдов проблем, според медик,а са не само информираността, но задължително и редовната профилактика, както и ранната и навременна диагностика.  

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!