Какво е общото между щастливият партньор и нашето здраве?


Какво е общото между щастливият партньор и нашето здраве?

 

Предходни изследвания са установили, че психичното благополучие, а именно, когато хората се чувстват щастливи и доволни, е тясно свързано с доброто физическо здраве.

Ново проучване, публикувано в психология на здравето, разкрива, че физическото здраве е пряко свързано с щастието на другият партньор, респективно - съпругът или съпругата.

За проучването, изследователите използвали данни, базирани на оценките на 1,981-а хетеросексуални двойки, в национална извадка били включени американци, на възраст над 50 г. Щастието на хората, е било оценявано периодично от 1992 г. насам, с помощта на добре утвърдени скали. В тях били заложени и редовни въпросници, отнасящи се за физическото здраве.

Доброто здраве на човек, е в неразривна връзка с щастието на партньора. Хората, чиито партньор бил нещастен, страдали повече от физически увреждания, занимавали се с по-малко физически упражнения и като цяло общото им здравословно състояние било в пъти по-лошо, в сравнение с другите, които имали до себе си щастлив партньор.

Водещият автор, Уилям Дж Чопик, професор по психология в Мичиганският държавен университет, заяви, че един щастлив съпруг, би ви оказал социална подкрепа, би ви насърчил да ядете по-здравословна храна, би ви мотивирал да започнете да правите упражнения,т.е. всичко което би направил за вас ще допринесе за по-доброто ви здраве.

"Това ни напомня, за силата на нашите отношения с най-близките ни хора", допълва д-р Чопик. "От както свят светува, на всички ни е ясно, че когато сме заобиколени от щастливи хора, сме по-щастливи." Но сега вече знаем, че това ни прави не само по-щастливи, но и по-здрави!"

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!