Пореден случай на побой над лекар в Пазарджик


Пореден случай на побой над лекар в Пазарджик

 

Пореден случай на насилие върху лекар. Баща и син от Белово, нападнаха и жестоко пребиха медицинското лице и охранителят, в Отделението за спешна помощ в болница, намираща се на територията на град Пазарджик.

Инцидентът се случи в четвъртък и след него пострадалата д-р Гергана Анчева, бе настанена по спешност в неврохирургията в града, с комоцио и тежка травма на слуховия апарат.

След случилото се, д-р Анчева, разказва, че има силно главоболие и световъртеж. Тя споделя, че са получили спешно обаждане от районният център, в което им съобщават, че ще бъде доведен мъж, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, в следствие на което получил лицево-челюстна травма.

Още при пристигането, колегите ѝ от бърза помощ, довели катастрофиралият, споделили, че близките му, са били „много агресивни и нападателни, демонстрирали са, че бащата е пожарникар“.

Младото момче, придружаващо раненият, псувало и викало и изисквало да бъде извикан хирург на място, затруднявало прехвърлянето на пострадалият на специална носилка, при което д-р Анчева, го помолила да напусне. Младежът не обърнал внимание на думите на лекарката, тогава тя повикала полиция.

Междувременно пристигнал и бодигарда, за да наложи ред, но безуспешно. Агресивните мъже хванали охранителя за реверите, а докторката се притекла на помощ, тогава била ударена и повалена на земята.

Версията на биячите, за случилото се е различна, те твърдят, че раненият при катастрофата техен близък не бил приет за лечение, а напротив бил оставен в безпомощно състояние в чакалнята. Д-р Анчева започнала да псува един от биячите.

Пострадалото момче, разказва, че близките му започнали да се карат с докторката, след което спора прераснал в побой.

Битата лекарка е категорична: „С нищо не съм предизвикала тяхната реакция. Агресията беше единствено от тяхна страна.“

Колегите на д-р Анчева от спешното отделение са възмутени от случилото се, снощи в подкрепа на своята колежка дори са излезли на протест, а днес в знак на съпричастност носят протестни лентички.

Семейството на момчето, ще подаде жалба срещу безразличното, по думите им поведение на д-р Янева. От своя страна докторката също ще съди биячите за побой и нанесени травми.

Припомняме, че днес здравният министър Петър Москов, коментира зачестилите случаи на нападение срещу медицински лица и заяви, че те „трябва да понесат цялата строгост на закона.“ От началото на годината, към настоящият момент са регистрирани 29 случая, на посегателство срещу лекари.

 

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!