Протести срещу нелегалните мигранти заляха България: Дедите ни изпълнита дълга си! Сега е наш ред!(СНИМКИ+ВИДЕО)


Протести срещу нелегалните мигранти заляха България: Дедите ни изпълнита дълга си! Сега е наш ред!(СНИМКИ+ВИДЕО)

 

Под засилено полицейско присъствие протече и вчерашния протест в София. По данни на организираното в социалните мрежи събитие, в него се включиха и още няколко града- Бургас и Варна. За първи път в историята, протестите срещу нелегалните мигранти събраха толкова хора. 

Част от причините протестиращи да излязат на улицата са отварянето на нови бежански лагери в някои ключови райони, решението на правителството - общините да бъдат задължени да се грижат за бежанските центрове, осигуряването на работа на мигрантите и др. Неща, с които хората не са съгласни. 


Припомняме, че според недоволните граждани, правителството не прави достатъчно, за сигурността на границата. В протеста има и конкретни искания. Даниела Николова от Варна, сподели: „Имаме информация, че на ден преминават много хора, идват на групи по 15 човека. Нашите гранични полицаи, не са в състояние да дадат отпор. Те успяват да върнат част от тях, но част от тях влиза безпрепятствено и бива приета от каналджиите. Става въпрос за доста по-голямо количество хора, отколкото се говори по медиите и колкото казват от правителството. Говорим за около 700-1000 човека на ден успяват да преминат. “ Информацията е дадена от близки на варненката, живеещи на територията на град Хармнали, в близост до границата с Турция.

Според друг гражданин „Цифрата изобщо не е 700-100 души, а е много по-голяма. Групите вече са по 50-70 човека. Наскоро имаше хванати огромни групи, които няма как да бъдат спрени от един или двама полицаи, които буквално висят в импровизираните КПП-та.“ Гражданите са възмутени, че граничната ограда все още не е завършена.

„На границата трябва да има жива сила, за да не навлизат така безпрепятствено мигрантите. Всеки ден да присъства там армията.“, сподели гражданин от Бургас, разочарован от случващото се беззаконие.  

Снощният протест в столицата, срещу незаконното навлизане на бежанците, предизвика вълна от възмущение и извън пределите на България. Стотици хора от различни точки на света – Италия, Германия, Чехия, Испания, Англия, подкрепиха искането на народа ни: „Бежанците вън!“

По време на протестното шествие българите призоваха всички, в един глас да запеят песента: "Излел е Дельо хайдутин", а след това и Химна на Република България. Всички присъстващи скандираха „БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО“, а българското знаме се вееше гордо над тях.

Протеста на българските граждани, търсещи истината, бе придружен и от засилено полицейското присъствие, както и от няколко екипа на жандармерията. В района на пл. "Света Неделя", бул. "Мария Луиза" и пл. "Лъвов мост", бяха разположени две пожарни коли, една линейка и водно оръдие.

Припомняме, че преди близо две седмици, от организацията "Национална съпротива" изразиха своето недоволство срещу незаконното навлизане на мигрантите у нас. Тогава не се стигна до ескалация на напрежението, но протестиращите още тогава се заканиха, че протестът им ще има продължение и, че  „мероприятието е само репетиция“ за предстоящ масов протест!

Снощи, множеството събрали се родолюбци се закани, че за да бранят родината си и са готови да „ловят мигранти“. 

„Дедите ни изпълниха дълга си! Сега е наш ред!“, скандираха протестиращите.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!