Ренета Инджова: 'Нямате ли чувството, че всичко е добре организиран сценарий, спектакъл'


Ренета Инджова: 'Нямате ли чувството, че всичко е добре организиран сценарий, спектакъл'

 

Вчера, малко след официалната част по представянето на служебното правителство, бившият служебен премиер Ренета Инджова сподели мнението за него в студиото на БТВ. Вярна на стила си на изразяване, тя подчерта, че всичко около назначаването служебния министър председател й напомня за някакъв евтин холивудски конкурс.

Тя сравни какво е била ситуацията при встъпването й в длъжност като служебен премиер през 1994 г. и попита водещите смятат ли, че в  момента  някой от министрите в оставка и депутатите има вид на човек, който си отива. Според нея това е един фарс, добре режисиран спектакъл. Г-жа Инджова бе категорична, че новото правителство не е служебна, а сборно, в основата на което стои една политическа сила.

Съвсем резонно бившият служебен премиер подчерта, че няма какво да надгражда и не може да се говори за приемственост. Служебното правителство трябва да коригира грешките и пораженията.  

Г-жа Инджова не пожали и правосъдната система. За нея промени в правосъдната система не са настъпвали, тя продължава да съществува във вида, в който е била преди 28 години. Това го доказва и евродоклада, обобщаващ направеното в продължение на 10 години.

Ренета Инджова определи политическите процеси, случващи се извън страната, като изключително динамични. Тя смята, че нашите политици не осъзнават сложността на ситуацията, не разбират, че всичко, което идва отвън е непредвидимо и трябва да очакват и неочакваното.

По всичко личи, че политиците отново ще реагират постарому, ще се снишат и ще се надяват бурята да приключи и като се изправят, всичко да е така, както е било преди.

Нещата вече прекалено много са се променили, а нашата политическа класа е останала във вида, в който я познаваме от преди 70 години.

Г-жа Инджова изказа и възмущението си от лъжите, които непрекъснато излизат от политическите среди. Това, че те изтъкват колко много работа вършат и как допускат само малки грешки, но като цяло всичко е правилно, а в същото време живота на народа не се променя, е изключително недопустимо.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!