Сагата с акушерката Емилия Ковачева продължава


Сагата с акушерката Емилия Ковачева продължава

 

Вчера заседава Софийският градски съд във връзка с делото на Емилия Ковачева, акушерката, която едва не уби новородено по време на смяната си в столично родилно отделение.

Припомняме, че видеозапис от камерите в отделението по неонатология на УМБАЛ „Софиямед” недвусмислено показва как акушерката по време на дежурството си в нощта на 18 април 2015г. буквално пребива бебето Никол, което тогава е само на 4 дена. След този инцидент бебето като по чудо успява да оцелее, благодарение на упоритостта на лекарите, информира Актуално.

Още през май 2015 се проведе протест пред софийската Съдебна палата с искане за налагане на най- тежкото ефективно наказание за акушерката.

На вчерашното заседание бе представена съдебномедицинска експертиза, доказваща липсата на психично заболяване при Емилия Ковачева и факта, че добре е осъзнавала какво прави в нощта на 18 април 2015г.

Разпитана беше и Галина Недялкова, началник на отделението в болница „Токуда“, където Никол е била приета след инцидента. Тя твърди, че бебето е прието с тежко счупване на черепа и множество тежки наранявания. Г-жа Недялкова сподели и установеното несъответствие в информацията, която в „Токуда“ са получили от „Софиямед“ за травмите на бебето. Сформираната медицинска комисия установила тежки травми на меките тъкани на гръдния кош и част от мозъка, както и жестоко счупване на главата, в следствие на малтретиране.

Разбира се, адвокатът на Ковачева неведнъж изрази съмнение относно компетентността на Галина Недялкова, след което бе предупреден да се държи прилично в съда.

Адвокат Янев се опита да оспори и квалификацията на вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза на Ковачева, доказваща пълня вменяемост на подсъдимата.

По всичко личи, че двубоя в съда ще продължи още дълго.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!