Сибирският „върколак“ призна за повече от 80 убийства


Сибирският „върколак“ призна за повече от 80 убийства

 

Бившият полицай Михаил Попков, от гр. Ангарск, Източен Сибир, превърнал се в сериен убиец, е признал за убийството на най-малко 59 жени, две години след като му бе дадена доживотна присъда за 22 убийства, съобщава следствената комисия на града, цитирана от RT.

Досега Попков се свързваше с 47 от убийствата, за които признал, че е извършил.

Общият брой на жертвите сега вероятно ще надхвърли 81, а това ще нареди 52-годишният  сериен убиец от Русия пред прословутия Андрей Чикатило, който е бил екзекутиран през 1994 г. за убийството на 52 човека.

 

Според непотвърдена информация, Попков е извършил убийствата в периода от 1994 г. до началото на 2000 г. или евентуално до 2012 г., до момента, в който е бил арестуван. Попков напуска полицията през 1998 г. и според свидетели изненадал колегите си, тъй като той имал възможност за кариера. По-късно е установено, че той дори е помагал за разрешаването на няколко разследвания на собствените си убийства.

Жертвите на Попков, от които най-младата била  само на 15 години, са били от Ангарск, където живеел със съпругата и дъщеря си.

Труповете били намерени в гората, на местно гробище или по пътищата. Повечето от телата били голи, а според една съдебномедицинска експертиза, жените били изнасилени преди  да бъдат убити. Твърди се, че еректилна дисфункция е причината в крайна сметка Попков да спре убийствата.

 

Убиецът използвал брадви, ножове, шила, отвертки и примки като оръжие за убийство. Жертвите първо били упоявани, след това обикновено изнасилвани и обезобразени. Една от жените сърцето й било изтръгнато.

Известни са само две от жертвите, които са успели да оцелеят при нападението на убиеца с цената на сериозни наранявания.

Обикновено жертвите са били хващани на път за вкъщи от някой бар или ресторант и Попков, който бил зад волана на колата си, предлагал да ги закара. На няколко пъти той дори използвал полицейската кола. Въпреки, че обикновено избирал свободните си дни за убийствата, Попков целенасочено носел полицейската си униформа. Това помогнало на следователите, които в крайна сметка стигат до извода, че трябва да се търсят убиеца сред местните служители на реда.

По-късно Попков признава, че е започнал да убиват жени, след като се убедил, че съпругата му му изневерява с друг мъж.

 

През 1998 г. била създадена специална група от следователи, която да се опита да хване серийния убиец, но първоначалното разследване е било неуспешно и през 2012 г. то е възобновено. Новото изследване на пробите от ДНК най- накрая водят до ареста на Попков, но не и преди да бъдат анализирани стотици образци на сперматозоиди, събрани от полицейските служители.

 

Попков е задържан през юни 2012 г. във Владивосток, докато планирал да избяга в Китай. По време на разпита, той дал проба от слюнката, която потвърдила, че той е убиецът. Той се признава за виновен през 2015 г. и получава доживотна присъда.

 

В някои от докладите се спекулира, че Попков дал информация и за други убийства в старанието си да остане в ареста в град Иркутск, където е и в момента. Но след новите признания той бил прехвърлен в затвор с висока сигурност, където условията на живот  са изключително сурови.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!