Служебното правителство официално встъпи в длъжност


Служебното правителство официално встъпи в длъжност

 

Преди минути Президентът на Република България, Румян Радев, представи членовете на служебното правителство на официална церемония в Гербовата зала на Президентството. Президентът не пропусна да отбележи, че служебния кабинет ще има нелеката задача да взима решения и да действа в изключително сложна както във външнополитически и въпрешнополитически план.

Подчертано бе, че основната грижа на този екип е да оподдържа нормалната функция на държавата, да подгитви предсрочните избори за парламента, който бяха насрочени за 26 март тази година, както и да подготви страната за  председателството на Съвета на Европейския съюз, информира БТВ.

Президентът изтъкна също, че с този кабинет ще бъде гарантирана финансовата, икономическата и социална стабилност на държавата.

Радев апелира кабинетът да запази надпартийната си позиция. Предупреди, че ще наблюдава дали служебните министри проявяват нулева толерантност към корупционните практики.

След Президента, думата бе дадена на служебния премиер, Огнян Герджиков. Той се обърна към правителството в оставка с уверението, че служебното правителство няма руши направеното от пресшествениците си, дори ще надграждат всико добро, но категорично ще поправят грешки, допуснати преди.

Герджиков предупреди, че не е реално да споделят с всички план за своята дейност през мандата, тъй като предствои да се запознаят с конкретната обстановка. Служенитя премиер също отбеляза, че основният приоритет на екипа му ще е организирането провеждането на прозрачни и демократични избори. Обеща поне да ограничи порочната практика на търговията с гласове.

Премиерът призова всички в държавата да съдействат и подкрепят дейността на служебното правителство, за да се гарантира среда на единството и да се противадейства на омразата.

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!