Старец ще дари 100 лева на почернената вдовица от Пловдив


Старец ще дари 100 лева на почернената вдовица от Пловдив

 

На 18 ноември при тежка катастрофа в град Пловдив, мъж изгуби живота си. Той остави трите си деца и съпругата си без препитание. Името на жената на загиналият е Корнелия Петкова. През последните няколко дни, тя понесе жестокостта на човешкият упрек, след като публично даде прошката си на убиеца на съпругът си  и прие парична помощ от семейството на Любомир Трайков - шофьора блъснал мъжът й. Мнозина я обвиниха, в продажничество.

Медийните спекулации от последната седмица по никакъв начин не са повлияли на вярата на един добър старец в доброто. Дядо Богдан не е богат, живее скромно, без излишък и без суета.

Макар да не живее в охолство, след като научил за трагичната съдба на пловдивското семейство, дядо Богдан от село Избегли, преценил, че осиротелите сирачета имат нужда от подкрепата му. Той твърдо решил да направи каквото може за вдовицата и трите ѝ дечица.

Разигралата се драма в публичното пространство според старецът е излишна, а и е „много по-лесно да съдим хората, отколкото да им подадем ръка в труден за тях момент.“ Пенсионерът ще дари половината от пенсията си, която не е никак голяма, но само с толкова разполага.

Възрастният човек е отгледал седем деца и знае колко е трудно за родителите да посрещат ежедневните нужди на домочадието. Дядо Богдан е категоричен, че когато този месец получи своята пенсия, ще изпрати част от парите на Корнелия и децата ѝ, за да отпразнува семейството ѝ Коледа и да внесе малко радост в душите на дечицата ѝ. „То няма кой знае какво щастие да им донеса на тези деца, до 100 лв.“ казва пред едн а от националните телевизии старецът, но само с толкова разполага.

Междувременно Корнелия е отказала финансовата помощ, която ѝ бе предоставена от родителите на Любомир Трайков. Вдовицата е омерзена от начин по който бива нападната от обществото. Според майката, тези нападки, ще се отразят върху психологическото здраве на трите ѝ деца. Освен това, Петкова поясни, че е отказала месечната издръжка, която ѝ бе предложена от семейството на шофьора убил мъжът ѝ.

 

0

Add comment

Load More

Новини Стара Загора Новата перла в репертоара на Старозагорския драматичен театър

Новини Стара Загора В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Водещи Новини Слави Трифонов с ултиматум към народните представители относно референдума!

Новини Стара Загора Старозагорец спечели престижната титла Пожарникар на годината за 2016

Водещи Новини Държавата прави спешна проверка на ТЕЦ - овете в страната!

Новини Стара Загора Портретът на български владетел, нарисуван от старозагореца Гюдженов, ще украси Лувъра

Здраве и Красота Зимата засилва агресията у нас

Спортни Новини Берое с първа домакинска загуба!

Любопитни новини Признаци,че половинката ви поддържа отношения и с други в социалните мрежи!

Новини Стара Загора 7 000 000 лв за обновяване на парк “Аязмото“ в Стара Загора

Водещи Новини Откриха потънал римски кораб на 1800 години!